Krásné biologické jaro roku 2023 vám všem, milí přátelé i vám, co jste právě navštívili nově aktualizované stránky.

Oficiální začátek astronomického jara (jarní rovnodennost) tento rok vychází na 20. březen ve 22:24 hod., ale dle východního celostního přístupu k životu tzv. biologické jaro začíná v úterý 14. 2. 2023 a pokračuje nezvykle teplými únorovými dny.
K jaru, jako takovému, patří prvek dřevo (někdy se tento element označuje jako „strom“) a jde o silnou, rostoucí energii. V zimě převládá energie Jinová (schraňujeme a sbíráme si ji). Od poloviny února dochází ke změně toku energie zevnitř směrem na povrch těla, tedy Jangová přímo z nás začíná tryskat. V případě, že je tok energie někde zablokován, objevuje se u nás typický syndrom tzv. „Jarní únava.“

Na jaře je potřeba otevřít se slunci a všemu novému. Je to čas, udělat něco pro sebe, své tělo, duši. Znovu třeba začít. Jaro nám dává sílu zvednout hlavu a jít krůček za krůčkem vpřed. Jarní element dřeva reprezentují v našem těle játra a žlučník, ze smyslů mu náleží zrak. Barva: zelená, modravá. Chuť: kyselá. Projevy: hněv, zlost, agrese, malichernost, vytrvalost. Čas jara podle elementu Dřevo je pro naše tělo a duši od 15.2. – 14.5.

 

Začínáme v Písku od 11. března.

  • Lektorka Elena Tomilina přiletí 6.3.2023. Má již zakoupenou letenku, potvrzený let a těší se na vás.
  • Na našich jarních víkendových kurzech v Písku, Bruntále, Hodoníně, v Plzni, Blatné od 11. března si vyzkoušíme komplexy cvičení, které obnovují a zvyšují cirkulaci energie, aktivují krevní oběh, pomáhají spalování přebytečného vnitřního tuku nahromaděného na fasciích (obalech vnitřních orgánů), vyrovnávají záda, posilují svaly, protahují šlachy a vazy, omladí celé tělo (organizmus). Dále si ukážeme jak podpořit a zregenerovat játra, aby byla připravena pro jaro, eliminovat energetické bloky, čistit organismus, být sám sobě masérem. Všechna cvičení jsou dohromady příjemná a jednoduchá. I letos se můžete těšit na nové speciální techniky a cvičení, vhodné právě pro toto období. (Pro zvětšení obrázku klikněte na něj. Kliknutím na šipku u prohlížeče vlevo se vrátíte zpět)
  • Na pobytovém kurzu v dubnu (21.4. – 27.4.) ve Střelských Hošticích budeme pokračovat a každý den k jednoduchým komplexům na zlepšení hybnosti páteře a kloubů používat praktiky jak přirozenou cestou zlepšit zrak. Velmi často je příčinou zhoršení zraku problém s játry nebo s krční páteří. Jedno staré rčení říká: „játra se otevírají do očí“. Pokud chcete posílit zrak, posilněte játra a uvolněte krční páteř. Když jsou játra zdravá a plná, oči dostávají hydrataci a výživu…

 

  • Pokud plánujete účast na letních pobytových kurzech v Čechách, v Soběšicích, v Maxově, ve Střelských Hošticích a dále na Moravě, v Andělské Hoře, v Malé Štáhli, přihlaste se prosím, co nejdříve, děkujeme! Jen tak budete mít zajištěné místo a nejlevnější garantovanou cenu

 

  • POZOR ZMĚNY! Došlo ke změnám termínů u pobytových kurzů ve Střelských Hošticích, abychom mohli prodloužit pobyt a odjezd po obědě (viz. aktualizovaný rozpis termínů) – zde (odkaz na současnou tiskovou verzi). Dále jsme přidali dva dny masáží v Písku, zdarma seminář v Městské knihovně v Hodoníně a doplníme informace o pobytovém kurzu na Moravě v Andělské Hoře.
  • Podrobné informace o kurzech najdete na www.skolazdravi.eu v rubrice „Kurzy“, když kliknete na příslušný vámi zvolený název kurzu. Úplně dole, pod popisem kurzu najdete elektronický formulář přihlášky. Nezapomeňte souhlasit s podmínkami kurzu před odesláním přihlášky, jinak se neodešle.

 

  • Přátelé, na jarní víkendové a pobytové kurzy (březen – duben) se můžete přihlašovat s následnou úhradou záloh nebo celým kurzovným dle dispozic u každého kurzu v organizační části.  Přihlašování provádějte zásadně přes formulář, který je vždy pod každým kurzem nebo masáží. Pouhý mail neakceptujeme z důvodů GDPR a pro případné storno. Zálohu/hy nebo celé kurzovné pro nadcházející víkendové a pobytové kurzy konané v březnu – květnu prosíme, uhraďte včas.

 

  • A jak si rychle pomůžete najít kurz v uvažovaném období?
    V rubrice „Kurzy“, hned klikněte na text „Nadcházející akce“. Pod ním se objeví kalendář a vy si vyberete v jakém měsíci, a klikněte v něm na přibližné datum kurzu a stránka s kurzy se objeví. Pak jen u kurzu zvolíte zobrazit více nebo kliknete na název kurzu a je to.

 

Krásně zasněžený mrazivý únor plný sluníčka. Za tým Školy zdraví, Leoš Lacina

 

 

 

 

pictorgam:  free, pixabay.com, zdroj: Pragon.