Krásný a hlavně slavnostní sobotní den a víkend, milí přátelé. Možná někteří z vás zaznamenali, že právě dnes v oblasti východní a jihovýchodní Asie odstartoval nový rok. Datum začátku čínského nového roku je pohyblivé, odvíjí se od lunárního kalendáře a to mezi 21. lednem a 20. únorem a letos připadl na nejvýznamnější den z tradičních čínských svátků právě 25. leden. Dle čínského zvěrokruhu, pohybujícího se v 12letém cyklu, převzala vládu po zemském Vepři až do 11. února 2021 – kovová Krysa, který je zároveň prvním znamením a otvírá tím nový 12letý cyklus. Zároveň je tu však důležitý i jeden z pěti prvků – země, voda, oheň, dřevo a kov – který je vždy se znamením zvěrokruhu spojen. Letos se tedy vlády ujímá kovová krysa a v novém roce vládnoucím prvkem bude letos prvek Kovu, bílá barva symbolizující mír, čistotu, ctnost a spravedlnost.

Podle předpovědi astrologů by měl být rok Krysy, jehož znamení obecně symbolizuje nové příležitosti, životní výzvy a zkoušky, které budou vyžadovat odolnost, vytrvalost, odhodlání a úsilí. Kovová krysa je ambiciózní, tvrdá a odolná. Ví, že je jen součástí velkého řetězce, ale to jí nebrání, aby se chovala jako osobnost. Má vysoké cíle, o kterých ostatní jen sní. Jedná tak, že je jasně sleduje a nenechá se rozptylovat. Čeho dosáhne, jí ale zpravidla nestačí. Její cesta je fascinující, plná velkých vítězství, neustálého pokroku, pohybu vpřed. Udělejte si i vy plán pro celý budoucí cyklus a nastiňte cestu, po které se budete chtít příští roky ubírat. Kov, prvek letošního roku, vám pomůže být důslední v jednání, podpoří rozhodnost a komunikaci, postrčí vás při seznamování s lidmi. Proto i my budeme pro vás připravovat nové cesty, sdružovat se, jezdit na víkendové, docházkové a hlavně pobytové kurzy Školy zdraví, abychom se měli všichni dobře, ve zdraví a bez nemocí.

Krysa začíná nové kolo čínského zvěrokruhu, takže můžeme očekávat změny jak v osobním životě, tak i okolním světě. Pokud bude Krysa hned od začátku opatrná a obezřetná na svůj majetek a vezme všechny své záležitosti do svých rukou, možná vás překvapí svými moudrými, ale leckdy dost nečekanými rozhodnutími. Kovová Krysa je mazaná, silná a nezávislá, nebude vám tolerovat pohodlné nicnedělání a čekání na to, co vám samo spadne do klína. Na rozdíl od západního světa, kde je považovaná za škůdce a přenašeče nemocí, je na východě posvátným zvířetem, symbolizujícím odvahu, chytrost a schopnost dosáhnout cílů jakýmkoli způsobem. Pro cílevědomé a ctižádostivé lidi bude tento rok opravdovým požehnáním.

Krysa letošního roku vás nabádá překročit hranice osobního komfortu a vydat se ve prospěch růstu a dočasného nepohodlí. Aby vás aktivní krysí činorodost a bojovnost nevyčerpala a nepoškodila vaše zdraví, měli byste začít věnovat pozornost i fyzické zdatnosti. Odpočiňte si a taky začněte cvičit a čistit si hlavu… třeba pravidelnou meditací. Energie letošního roku tedy podpoří každého, kdo bude chtít pečovat o své zdraví a usilovat o harmonizaci svého osobního života. Elena Tomilina je a bude naším poradcem a pomocníkem na cestě života a když pochopíme, že se jedná o člověka na svém místě, pak k ní ještě více přilneme a naučíme se od ní více než kdy jindy, mít se rádi, pochopit se, starat se o sebe, organismus, o své zdraví, cítit se lépe a lépe, plní energie a pohody po celý rok.

 

Krásně chladný a zasněžený leden. Za tým Školy zdraví, Leoš Lacina

 

 

 

pictorgam: www.clker.com, free. zdroj: https://www.dama.cz/clanek/cinsky-novy-rok-krysy-2020-horoskop-preje-vztahum-a-konecne-zhubneme#part=1-9, pngfuel.com