Krásný a hlavně slavnostní úterní den, milí přátelé. Možná někteří z vás zaznamenali, že právě dnes v oblasti východní a jihovýchodní Asie odstartoval nový rok. Datum začátku čínského nového roku je pohyblivé, odvíjí se od lunárního kalendáře a to mezi 21. lednem a 20. únorem a letos připadl na nejvýznamnější den z tradičních čínských svátků právě 5. únor. Dle čínského zvěrokruhu, pohybujícího se v 12letém cyklu, převzal vládu po zemském Psu až do 24. ledna 2020 – Vepř, který je zároveň posledním dvanáctým znamením, Zároveň je tu však důležitý i jeden z pěti prvků – země, voda, oheň, dřevo a kov – který je vždy se znamením zvěrokruhu spojen. Letos se tedy vlády ujímá zemský vepř a nový rok nám přináší energii Země.

Podle předpovědi astrologů by měl být rok Vepře, jehož znamení obecně symbolizuje hojnost, mít všeho dostatek, dobrý pocit, optimismus, užívání si života v lásce a přáteli, spíše klidnější. Měl by být příjemně nakloněný k navazování nových kontaktů, přátelství, ale i vhodný k finančním investicím. Všechna důležitá rozhodnutí bude rozhodně potřeba dobře promyslet. Lidé by si v roce Vepře neměli stanovovat nereálné cíle a co již v minulosti započali, tak by měli především dokončit. Dále by měli činit všechno tak, aby se nemuseli o nic starat a život si opravdu užívat.  Rok bude vhodný i pro založení rodiny a vyrovnanější životní styl.

Prvek Země podle Feng Shui je o zodpovědnosti, realitě, objektivitě a práci s realitou. Lidé by si měli uvědomit, co jsou schopní zvládnout relativně bez problémů, potíží a bez velkého napětí až stresu. Pokud cítíme, že zvládnutí situací je nad naše síly, neměli bychom být na všechno sami, a naopak bychom měli vyhledat a využít pomoci skupiny nebo týmu. Měli bychom trávit čas s lidmi, kteří nás mají rádi, a které máme rádi my. Je velmi důležité pobývat v příjemné společnosti, protože to dělá Vepři také dobře. Vepř si vždy chce užívat, chce mít pocit, že se má dobře. Proto i my budeme nabízet pomoc, sdružovat se, jezdit na víkendové, docházkové a hlavně pobytové kurzy Školy zdraví, abychom se měli dobře.

Vepř je obrovským pomocníkem, který rád pomáhá, myslí více na ostatní než na sebe. Má rád, když se mu nejen daří dobře, ale součastně i jeho okolí, jeho rodině, přátelům. Pokud sami pochopíme, že  Elena Tomilina je naším pomocníkem na cestě života a vycítíme, že se jedná o člověka na svém místě, pak k ní ještě více přilneme a naučíme se o ní více než kdy jindy, mít se rádi, pochopit se, starat se o sebe, organismus, o své zdraví, cítit se lépe a lépe, plný energie a pohody po celý rok.

 

Krásně zasněžený únor. Za tým Školy zdraví, Leoš Lacina

 

 

 

pictorgam: www.clker.com, free. zdroj: eurozpravy.cz, horoskopy.blesk.cz.